Polis siasat video sekumpulan individu makan durian

Polis siasat video sekumpulan individu makan durian

JOHOR BAHRU – Polis akan menjalankan siasatan berhubung tular video di aplikasi WhatsApp sekumpulan individu yang berkumpul makan durian di bandar raya ini.

Perbuatan yang dirakam dalam video pendek itu dipercayai berlaku di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim di sini yang menjadi Pusat Pemberian Vaksin (PPV) sejak 20 Jun lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Mohd. Padzli Mohd. Zain berkata, pihaknya sudah menerima laporan polis berhubung kejadian itu pada pukul 3.41 petang tadi.

Katanya, pihaknya akan menjalankan siasatan berhubung laporan tersebut berkaitan pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) di bawah Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa 1.
“Kita sudah menerima laporan berhubung video yang tular memaparkan sekumpulan individu yang berkumpul.

“Polis sedang mengenal pasti sama ada petugas di PPV terbabit terlibat dalam video berkenaan dan siasatan lanjut masih dijalankan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Mohd. Padzli berkata kes akan disiasat dibawah peraturan 17 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2021.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)