Guru agama pukul pelajar OKU hingga cedera didakwa


MELAKA - Seorang guru agama didakwa di Mahkamah Sesyen di sini pada Jumaat atas pertuduhan mencederakan pelajarnya yang merupakan Orang Kurang Upaya (OKU), minggu lalu.


Tertuduh, Mohamad Haslam Abdul Salam, 32, bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Hakim Nariman Badruddin.


Berdasarkan pertuduhan, dia didakwa menyebabkan cedera pada belakang badan, kedua-dua tangan dan kaki mangsa yang berusia 21 tahun dengan sebatang penyapu di Taman Gadong, jam 7 pagi pada 22 Ogos lalu.


Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 326A yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun atau dengan sebat atau dengan denda atau dua daripada mana-mana seksaan itu, jika sabit kesalahan.


Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, N. Siva Sangari menawarkan jaminan RM8,000 dan syarat tambahan tertuduh tidak boleh menganggu mangsa.


Tertuduh yang diwakili peguam Sheikh Ikhzan Sheikh Salleh pula memohon anak guamnya diberikan jaminan rendah dengan alasan tertuduh hanya bekerja sebagai guru agama di madrasah dan perlu menanggung tiga anak.


Mahkamah kemudian menetapkan jaminan RM5,000 dengan seorang penjamin selain tarikh sebutan semula kes dan serahan dokumen pada 27 September depan.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!FBBOOM

Software Facebook Auto Bot, Iklankan produk atau servis anda di Facebook secara automatik!

Manfaat guna software FB Auto Bot

✅ AUTO POST TO GROUP
✅ AUTO SHARE POST
✅ AUTO ADD FRIEND ( TARGETED )
✅ AUTO JOIN GROUP ( TARGETED )
✅ AUTO INBOX FRIEND
✅ AUTO SELL IN MARKETPLACE ( NEW )
✅ AUTO COMMENT POSTING ( NEW )
✅ AUTO LIST MARKETPLACE GROUP ( NEW )

(420,165 Download)


TraderBot

Applikasi trading signal bot automatik... Android sahaja

Applikasi trading signal bot memudahkan aktiviti trading harian anda. Kurangkan risiko, trade dengan selamat

(1,931,003 Downloads)