Kanak-kanak lelaki lemas mandi dalam parit


JOHOR BAHRU - Seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun ditemui lemas selepas mandi dalam longkang besar di Jalan Padi Mahsuri, Bandar Baru Uda di sini pada Khamis.


Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupiah Abd Wahid berkata, kejadian kira-kira pada jam 5 petang itu berlaku ketika air longkang tersebut naik dan menjadi deras selepas hujan lebat.


Sebelum kejadian, katanya, rakan-rakan mangsa telah menasihatinya supaya tidak mandi dalam longkang besar tersebut.


"Mangsa bagaimanapun tidak menghiraukan nasihat rakannya apabila tetap terjun tanpa menyedari arus deras dalam longkang.


"Polis menerima maklumat daripada orang awam pada jam 5.15 petang. Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) berjaya mengeluarkan mangsa dari longkang tersebut dan disahkan telah meninggal dunia," katanya dalam kenyataan pada Jumaat.


Menurutnya, jenazah dibawa ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini untuk bedah siasat sebelum diserahkan kepada waris untuk urusan pengebumian.


Jelasnya, tiada sebarang unsur jenayah ditemui dalam kejadian tersebut.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)