Lapan bengkel musnah terbakar


KUANTAN – “Dari jauh saya nampak asap tebal, dan hati saya berdebar-debar namun masih berharap bukan bengkel ayah yang terbakar.

“Namun sudah ditakdirkan, bengkel yang diusahakan ayah selama lebih 30 tahun musnah sekelip mata,”kata Jogender Kaur, 49, anak kepada pemilik bengkel yang terbakar di Jalan Tanjung Api-Padang Lalang, di sini, awal pagi ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5 pagi itu, bengkel kenderaan berat milik bapanya, Sarjit Singh, 74, antara lapan bengkel kenderaan yang musnah dalam kebakaran berkenaan namun enam pekerja warga asing yang tinggal di premis itu berjaya menyelamatkan diri.

Jogender berkata, dia dan bapanya bergegas ke lokasi kejadian bagi menyelamatkan barang-barang selepas menerima panggilan daripada rakannya yang memaklumkan kejadian itu.

“Ketika tiba di lokasi kejadian kira-kira pukul 6 pagi, kami tidak dibenarkan untuk mendekati kawasan kejadian kerana bomba sedang berusaha memadamkan kebakaran.

“Saksi kejadian memberitahu kebakaran itu dikatakan berpunca daripada jentolak yang diletakkan di depan bengkel bapa untuk dibaiki sebelum ia merebak ke bangunan berkenaan,”katanya di sini, hari ini.

Menurut Jogender, dia menyerahkan kepada pihak berkuasa melakukan siasatan kerana bapanya menyatakan jentolak terbabit tidak mempunyai bateri dan sistem elektrik semasa kejadian.


 – K! ONLINE.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!FBBOOM

Software Facebook Auto Bot, Iklankan produk atau servis anda di Facebook secara automatik!

Manfaat guna software FB Auto Bot

✅ AUTO POST TO GROUP
✅ AUTO SHARE POST
✅ AUTO ADD FRIEND ( TARGETED )
✅ AUTO JOIN GROUP ( TARGETED )
✅ AUTO INBOX FRIEND
✅ AUTO SELL IN MARKETPLACE ( NEW )
✅ AUTO COMMENT POSTING ( NEW )
✅ AUTO LIST MARKETPLACE GROUP ( NEW )

(420,165 Download)


TraderBot

Applikasi trading signal bot automatik... Android sahaja

Applikasi trading signal bot memudahkan aktiviti trading harian anda. Kurangkan risiko, trade dengan selamat

(1,931,003 Downloads)