Myvi hanyut akibat redah arus deras Sungai Kionsom


KOTA KINABALU – Sebuah kereta Perodua Myvi hanyut ditolak arus deras banjir dalam kejadian di Jalan Kionsom Lama, Inanam petang tadi.

Dua individu yang dipercayai berada di dalam kenderaan terbabit dikatakan sempat menyelamatkan diri dalam kejadian kira-kira pukul 6 petang itu.

Detik cemas itu sempat dirakam oleh pemandu yang berada di belakang kenderaan berkenaan sebelum tular di media sosial. Belum ada sebarang pengesahan diterima dari pihak berkuasa setakat ini.

Bagaimanapun, menurut beberapa penduduk sekitar kawasan kejadian mendakwa mangsa yang dikenali sebagai Joseph itu selamat dalam kejadian terbabit.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lintas, Agustavia Joe Guasi berkata, Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah menerima panggilan kecemasan berkaitan kejadian itu pada pukul 6.01 petang.

“Pasukan bomba menggunakan Lori Hicom BHX 619 dikerah ke lokasi kejadian bagi mencari dan menyelamat mangsa. Kita setakat ini masih belum menerima sebarang laporan sama ada mangsa dan kenderaan sudah ditemui atau belum.

“Namun ada laporan di media sosial yang mendakwa mangsa sudah ditemui tetapi usaha mencari dan menyelamat individu terbabit masih giat dilaksanakan,” katanya. 

– K! ONLINE

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!FBBOOM

Software Facebook Auto Bot, Iklankan produk atau servis anda di Facebook secara automatik!

Manfaat guna software FB Auto Bot

✅ AUTO POST TO GROUP
✅ AUTO SHARE POST
✅ AUTO ADD FRIEND ( TARGETED )
✅ AUTO JOIN GROUP ( TARGETED )
✅ AUTO INBOX FRIEND
✅ AUTO SELL IN MARKETPLACE ( NEW )
✅ AUTO COMMENT POSTING ( NEW )
✅ AUTO LIST MARKETPLACE GROUP ( NEW )

(420,165 Download)


TraderBot

Applikasi trading signal bot automatik... Android sahaja

Applikasi trading signal bot memudahkan aktiviti trading harian anda. Kurangkan risiko, trade dengan selamat

(1,931,003 Downloads)