Kanak-kanak ditinggalkan di kedai makan, JKM cari ibu kandung atau waris


Kanak-kanak ditinggalkan di kedai makan, JKM cari ibu kandung atau waris


JKM dalam kenyataannya memaklumkan, ibu kandung kanak-kanak itu dipercayai meninggalkan anaknya dikenali sebagai Siti Aisyah, 4, di kedai makan Marwiah Hamiran, 52, yang ketika ini menjadi ibu angkat kepada kanak-kanak tersebut.SABAK BERNAM - Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Sabak Bernam mencari ibu kandung atau waris kepada seorang kanak-kanak perempuan yang ditinggalkan di sebuah kedai makan di Kampung Sekendi pada tahun 2017.


JKM dalam kenyataannya memaklumkan, ibu kandung kanak-kanak itu dipercayai meninggalkan anaknya dikenali sebagai Siti Aisyah, 4, di kedai makan Marwiah Hamiran, 52, yang ketika ini menjadi ibu angkat kepada kanak-kanak tersebut.


"Sehingga kini, ibu kandung kanak-kanak itu terus menghilangkan diri dan gagal dikesan sehingga kini," katanya dalam satu kenyataan pada Selasa.


Menurut kenyataan itu, kanak-kanak terbabit ditinggalkan tanpa sebarang dokumen pengenalan diri.


"JKM dalam usaha mengesan ibu kandung atau waris kepada kanak-kanak ini untuk membantu mahkamah membuat keputusan terbaik bagi penempatan dan kebajikan kanak-kanak.


"Oleh itu, JKM Sabak Bernam memohon ibu kandung atau warisnya untuk menghubungi pegawai pelindung daerah Sabak Bernam di talian di 03-3224 2304 atau 03-3224 2873," katanya.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)