Sekali tendang, terus robohPETALING JAYA – Tular sebuah video memperlihatkan seorang lelaki bertindak menendang sebuah dinding rumah sehingga jatuh telah menarik perhatian orang ramai.


Tindakan itu membuatkan orang ramai tertanya-tanya adakah berbaloi jika kita memiliki rumah dengan harga yang sangat mahal selepas menonton video dari TikTok itu.


Menerusi perkongsian video oleh @irfahanhusin di laman aplikasi TikTok, memperlihatkan seorang lelaki menendang tembok, dan kelihatan tembok itu pecah dengan hanya satu tendangan.


Salah seorang pengguna @asmafras berkata, tindakan lelaki berkenaan telah membuka mata orang ramai sebelum membuat sebarang keputusan untuk membeli rumah.


“Tindakan lelaki berkenaan bagus supaya orang ramai sentiasa berhati-hati dalam membuat keputusan untuk membeli rumah yang dijual dengan harga yang sangat mahal.


“Saya harap anak muda buka mata dan tidak mudah dimomokkan patut membeli rumah, ini kerana harga rumah kini makin lama makin mahal supaya tidak ditipu,” jelasnya.


Sementara itu, @ayninsofea berkongsi pengalamannya yang pernah berlaku di kawasan kejiranan rumahnya apabila anak jiran pernah dihimpap dinding.


“Ada rumah baru siap dekat tempat saya tembok dia macam ini, sampai ada kes tembok jatuh hempap budak, harap-harap kita semua berhati-hati,” ujarnya. 


– K! ONLINE

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)