Minta rasuah RM 15,000 urus jenazah, 2 Pembantu Kesihatan ditahan SPRM


Minta rasuah RM 15,000 urus jenazah, 2 Pembantu Kesihatan ditahan SPRM

"Dua suspek lelaki yang masing-masing berusia 40 dan 42 tahun tersebut ditahan kira-kira jam 4.45 petang. Mereka berkhidmat di salah sebuah hospital di Selangor."


SHAH ALAM - Tindakan dua pembantu kesihatan menjadi 'ulat jenazah' dan meminta suapan kira-kira RM15,000 untuk kerja-kerja pengurusan mayat memakan diri selepas mereka ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada Khamis.


Menurut sumber, kedua-dua suspek berkenaan ditahan pada jam 4.45 petang selepas hadir di pejabat SPRM Selangor untuk memberi keterangan.


"Dua suspek lelaki yang masing-masing berusia 40 dan 42 tahun tersebut ditahan kira-kira jam 4.45 petang. Mereka berkhidmat di salah sebuah hospital di Selangor.


"Mereka dipercayai meminta suapan sebanyak RM300 bagi setiap pengurusan jenazah daripada individu tertentu sebagai balasan untuk terus mendapatkan kerja pengurusan jenazah." kata sumber tersebut pada Khamis.


Sementara itu, Pengarah SPRM Selangor, Datuk Alias Salim mengesahkan penahanan tersebut dan berkata kes disiasat mengikut Seksyen 17(a) Akta SPRM 2009.


Tambahnya, kedua-dua suspek akan dibawa ke Mahkamah Majistret Shah Alam, Selangor pada Jumaat untuk mendapatkan perintah reman.Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)