Suami maut, isteri parah tidak sempat tunai umrah


Suami maut, isteri parah tidak sempat tunai umrah

“Setiba di tempat kejadian, motosikal ditunggangi mangsa telah hilang kawalan dan terbabas sendiri dipercayai berlaku atas unsur jalan basah kerana cuaca hujan."


MELAKA – Hasrat seorang suami ingin menunaikan umrah bersama isteri tercinta tidak kesampaian apabila dia maut dalam nahas motosikal di Jalan Paya Ikan, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 1.45 petang itu, mangsa, Kamaruddin Karim, 57, yang menunggang motosikal jenis Honda Wave meninggal dunia di lokasi.

Isterinya, Linda Awal, 43, yang ikut membonceng terselamat, namun mengalami patah tulang rusuk bahagian kanan dan dikejarkan ke Hospital Melaka.

Ketua Jabatan Siasatan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Melaka, Superintendan Amran@Mohamad Zaki Omar berkata, kemalangan berlaku ketika pasangan itu dalam perjalanan dari arah Duyong menghala ke Paya ikan.

“Setiba di tempat kejadian, motosikal ditunggangi mangsa telah hilang kawalan dan terbabas sendiri dipercayai berlaku atas unsur jalan basah kerana cuaca hujan.

“Mangsa terbabas ke kiri jalan dan jatuh berdekatan kawasan rumput di tepi jalan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Jelasnya, akibat kemalangan itu, Kamaruddin yang merupakan kakitangan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) mengalami kecederaan parah di kepala dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan. 

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)