MySejahtera kini tampil fungsi baharu - KJ

MySejahtera kini tampil fungsi baharu - KJ

"Membantu pengguna untuk memantau dan mendapatkan maklumat mengenai tahap kesihatan mereka dengan lebih terperinci."

KUALA LUMPUR - Aplikasi MySejahtera kini berubah wajah dengan penampilan ciri-ciri baharu dalam memberi informasi terkini berhubung tahap kesihatan pengguna.

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar menerusi hantaran di Twitter, memaklumkan ciri-ciri baharu itu dilihat membantu pengguna untuk memantau dan mendapatkan maklumat mengenai tahap kesihatan mereka dengan lebih terperinci.

Katanya, rekod saringan kesihatan dan rekod imunisasi anak juga boleh dilihat menerusi aplikasi tersebut sekali gus menyeru agar Keluarga Malaysia mengemas kini aplikasi berkenaan untuk mendapatkan ciri-ciri baharu itu bermula pada Sabtu.

Dalam hantaran sama, Khairy turut berkongsi beberapa gambar menunjukkan ciri-ciri baharu selepas dikemas kini, yang memaparkan butiran kesihatan pengguna aplikasi berkenaan seperti ketinggian, tekanan darah dan berat badan.


MySejahtera dilancarkan pada 20 April 2020 dan berfungsi sebagai aplikasi ‘pusat sehenti’ yang memudahkan pengguna mendapatkan informasi dan pemantauan berhubung wabak Covid-19 ketika negara dilanda pandemik sebelum ini.

Bagaimanapun, sejak 1 Mei lepas, penggunaan aplikasi imbasan kod QR menerusi MySejahtera untuk memasuki premis sudah tidak diwajibkan berikutan negara mula beralih menuju ke fasa endemik.

Aplikasi MySejahtera boleh dikemas kini menerusi aplikasi Google Playstore bagi pengguna android dan Apple App Store (pengguna IOS). - Bernama

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)