Wanita maut terperosok bawah lori


Wanita maut terperosok bawah lori

"Seorang wanita maut selepas motosikal ditunggangnya terlibat kemalangan di Jalan Pandan, Kampung Melayu Majidee"


JOHOR BAHRU - Seorang wanita maut selepas motosikal ditunggangnya terlibat kemalangan dengan sebuah lori dalam kejadian di Jalan Pandan, Kampung Melayu Majidee, di sini pada Ahad.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tebrau, Pegawai Bomba Kanan II Hadi Mohamad berkata, enam anggota dibantu satu jentera Fire Rescue Tender (FRT) bergegas ke tempat kejadian selepas menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian tersebut pada jam 9.35 pagi.


Kemalangan jalan raya tersebut melibatkan motosikal jenis Yamaha 125Z dan sebuah lori satu tan jenis Daihatsu dengan sebuah motosikal jenis Yamaha 125Z ditunggang mangsa.

"Akibat kemalangan itu, penunggang motosikal, Nurhazliza Hashim, 31, terperosok di bawah lori tersebut dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan yang hadir di lokasi," katanya dalam kenyataan pada Ahad.

Beliau berkata, pihak Pusat Gerakan Operasi (PGO) mengeluarkan mangsa dengan menggunakan satu unit 'stretcher' sebelum mayat diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Tambahnya, operasi tersebut selesai pada jam 10:39 pagi.Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Shopee Affiliates

Belajar Buat Duit Shopee Affiliates edisi lengkap

RM 9.90 Sahaja

(136k Terjual)